Padel

Mitä padel on?

Padel on rento ja sosiaalinen mailapeli, joka soveltuu hyvin kaikentasoisille kuntoilijoille. Ominaisuuksiltaan padel muistuttaa tenniksen ja squashin sekoitusta. Padelia voi hyvin lähteä kokeilemaan vaikka ei olisikaan aiempaa mailapelitaustaa. Säännöt ovat yksinkertaiset ja maila helposti hallittava lyhyen vartensa ansiosta. Laji sopiikin mainiosti myös lapsille ja koululaisille. Mukaan tarvitset vain rennot vaatteet ja sisäpelikengät. Mailan ja palloja voit vuokrata meiltä.

Padelin säännöt lyhyeesti

-Padelia pelataan aina nelinpelinä. Harjoitella voi toki hyvin kahdestaan.

-Pistelasku on sama kuin tenniksessä (15, 30, 40 ja peli; tasatilanteessa 40-40 tarvitaan kaksi peräkkäistä pistettä pelin voittamiseksi.

-Syöttö suoritetaan alakautta pompusta syöttöviivan takaa vastustajan syöttöruutuun (ristikkäiselle puolelle). Syöttö saa tulla maksimissaan oman vyötärön korkeudelta. Pompun jälkeen syötössä pallo ei saa osua verkkoseinään, mutta lasiseiniin kyllä. Syöttöyrityksiä on kaksi kappaletta.

– Ensimmäinen syöttö tulee tehdä oman kenttäpuolen oikeanpuoleisesta ruudusta (rintamasuunta verkkoon päin), tämän jälkeen vasemmasta ja oikeasta vuorotellen.

-Pallon saa lyödä syötönpalautuksen jälkeen suoraan ilmasta, pompun kautta, pompun jälkeen oman lasiseinän kautta ja suoraan ilmasta oman lasiseinän kautta vastustajan kenttään.

– Pallo saa osua pelin aikana samalla kenttäpuoliskolla maahan korkeintaan kerran. Palloa pelataan kunnes:

1pallo jää verkkoon
2pallo lyödään omalla puolella verkkoseinään
3pallo lyödään kentältä ulos
4pallo pomppaa samalla kenttäpuoliskolla maahan kaksi kertaa
5pallo osuu vastustajan puolella ensin lasi- tai verkkoseinään

Tarkemmat säännöt löydät padel.fi sivuilta